20110123

συμβουλές για ονειροναύτες

καποτε με ρωτησαν αν βλεπω στα ονειρα μου χρωματα. τους ειπα οτι εχω δει ονειρα με χρωματα τοσο εντονα και παστελ που μπορεις να τα βρεις στην 32μπιτη παλετα ενος παιχνιδιου Σουπερ Νιντεντο. συνεχισα και τους περιεγραψα την πιστα, το καφε ισομετρικο δωματιο και τα λευκα ανθρωπακια, 7 πιξελ ψηλα, που περπατουσαν μεσα του. ηταν ο παραδεισος. υπηρχαν ανοιχτες σαρκοφαγοι, αδειες, που γεμιζαν με τις ψυχες των ανθρωπων που μολις ειχαν τελειωσει. οι αγγελοι τους υποδεχονταν και τους εδιναν φτερα. ανοιγαν μια πορτα που εβλεπε στον ουρανο και τους αφηναν να πεταξουν.

*

ποτε μην προσβαλλεις εναν γερο στα ονειρα σου. θα αρχισει να κλαιει και η γυναικα του θα τραβηξει την κουβερτα απο πανω του, κι οταν δεις οτι το σωμα του εχει μαζεψει τοσο που θυμιζει μια ανθρωπινη σαυρα μ' ενα τεραστιο ανθρωπινο κεφαλι, θα νιωσεις πολυ ασχημα.

*

εχεις δει ποτε ενα ονειρο που ησουν πολεμιστης, ντυμενος με αυτοκρατορικη στολη, και σκορπιζες θανατο παρεα με αλλους πριγκηπες? μπορει να βρεις οτι η σφαγη σου παει. μπορει να σου δωσουν ενα ξιφος, ενα ιερο ξιφος, ενα μαγικο ξιφος, και να νιωσεις να σε ελκυει περιεργα η λαμψη του, σχεδον να σε ερεθιζει η δυνατοτητα του για αιματοχυσια. θυμισου τους δασκαλους σου- σε ειχαν προειδοποιησει για το Κτηνος, αυτον που κρυβεται στα σκοταδια του μυαλου σου, αυτον που δεν μπορει να χασει γιατι ειναι το πνευμα της νικης, αλλα αν τον αφησεις ελευθερο το διαβολικο του χαμογελο και οι σκιες πανω στα ματια του και το στησιμο του, σα τιγρη που περιμενει, θα σε καταπιουν απο μεσα προς τα εξω και θα γινουν εσυ.

*

ποτε μην το κανεις θεμα αν συνατησεις τον θεο στα ονειρα σου. ο θεος στα ονειρα ειναι απλα αλλο ενα ατομο. καποτε μας μιλησε διπλα στο φαρο, τα καγκελα αρχισαν να διαστελλονται, ο ουρανος πηρε χρωματα περιεργα και μια φωνη σαν καμια αλλη γεμισε τον αερα. ηταν μια φωνη που κηρυττε. απο την αλλη, παντα να το κανεις θεμα αν συναντησεις τον διαβολο στα ονειρα σου. αν κρεμεσαι απ' το χερι του για να μην πεσεις στο κενο, και η θεα του κενου σε γεμιζει τρομο, μην γυρισεις απο την αλλη και αντικρισεις το προσωπο του. δε μπορεις να το αντεξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποψάρα: