20100510

Όνειρο με σούπερ δυνάμεις.

υπαρχουν ατελειωτοι υπερηρωες σ αυτον τον κοσμο. αυτο το ξερω σιγουρα. πολυχρωμες λεγεωνες με δυναμεις που παιζουν σα γιογιο τους νομους της φυσικης και ισοπεδωνουν βουνα.

οι υπερηρωες δεν εχουν τιποτα να υπερασπιστουν- αυτο το ξερω σιγουρα. ολες οι μαχες κερδιθηκαν, ολοι οι εχθροι νικηθηκαν, ολα τα εμποδια υπερπηδηθηκαν. ειναι ενας τελειος, ασφαλης κοσμος. αυτο ειναι το μελλον. αυτο το ξερω σιγουρα.

αλλα οι υπερηρωες ξερουν να κανουν μονο ενα πραγμα. για αιωνες ηταν κυνηγοι, στρατηλατες, πολεμιστες θεοι. τα ενστικτα τους ειναι πανισχυρα. η αναγκη τους για δραση αβυσσαλεα. τα ματια τους ειναι τα ματια της τιγρης στο κλουβι- οταν τα ιδανικα εγιναν παρωχημενα μονο το κτηνος εμεινε. και το κτηνος βρυχαται.

ξερω οτι γι αυτους μονο το κυνηγι μετραει. ξερω οτι εγω ειμαι το θηραμα- εγω κι οι φιλοι μου, οι θανατοποινιτες. ξερω οτι θα πρεπει να τρεξουμε για τη ζωη μας, και θα βιντεοσκοπηθουμε για τις αναγκες της κρατικης τηλεορασης. για τις αναγκες του τελειου, ασφαλους κοσμου της.

αυτα τα ξερω σιγουρα.

στο εγκαταλελειμενο εργοστασιο -υγρο σκοταδι μεταλικες σκαλωσιες βηματα- καραδοκει ο πρασινος φανος. ο μπασταρδος εχει τα μαλλια του μοϊκανα και τα χει βαψει πρασινα, λες και θελει να εμπαιξει αυτους που φορουσαν καποτε με τιμη το δαχτυλιδι, το δαχτυλιδι που μπορει να σκοτωσει αστερια αν το ζητησεις ευγενικα, κι αυτος εχει ενα σε καθε δαχτυλο.

πρασινη ενεργεια ικανη να ματωσει το θεο στα χερια ενος μανιακου εθισμενου στην ιδια του την αδρεναλινη, μεθυσμενου με την ιδια του τη δυναμη. το βλεμμα ενος ψυχοπαθη που μολις απεδρασε, το σχιζοφρενες χαμογελο που σταζει σαλια και φονικες ορμονες. αποκλειεται να τη βγαλουμε καθαρη.

υπαρχει μονο μια ελπιδα- αλλα γι αυτο δεν ειμαι καθολου σιγουρος. ειναι ενα παραμυθι πια, ενα θαμπο ονειρο, μια εικονα: η μαυρη στολη με τις χρυσες γραμμες, το IX στο σημειο της καρδιας, αγερωχος μπροστα στο αστρικο φοντο, με το προσωπο κρυμμενο στις σκιες. πηγε στο διαστημα και δεν ξαναγυρισε ποτε. αυτη ηταν η επιλογη του. μπορει να ζει. μπορει να πεθανε.

αλλα εγω πιστευω.

πιστευω ακομα...

στον τελευταιο γιο...

του τελευταιου γιου...

του Κρυπτονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποψάρα: